Andrea van Tongeren

Dierenarts

Andrea van Tongeren
Andrea van Tongeren Dierenarts

In dit werk is geen dag hetzelfde. Geen probleem is hetzelfde, geen dier is hetzelfde en geen eigenaar is hetzelfde. Juist dat maakt mijn baan zo mooi.

De sfeer in de praktijk vind ik heel belangrijk. Door met het team zowel de dieren als de baasjes op hun gemak te stellen, proberen we het bezoek aan de praktijk zo prettig mogelijk te laten verlopen. Zeker voor de dieren is zo'n bezoek soms erg spannend. Het geeft veel voldoening als je door goed te luisteren en het gesprek aan te gaan met de eigenaren, al puzzelend tot een diagnose en de beste oplossing voor het probleem komt.

Over mij

Toen ik tiener was, studeerde mijn oudere buurmeisje geneeskunde. Dat vond ik superinteressant. Daarnaast was er sinds ik klein was al de liefde voor dieren. Ik was altijd met dieren bezig: op de kinderboerderij, bij de manege en met onze honden. Een stage bij de dierenarts op mijn 16e gaf de doorslag voor mijn studiekeuze. In 2016 studeerde ik af aan de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Ik werkte met exotische dieren voordat ik in april 2020 aan de slag ging als dierenarts bij Dierenkliniek Nuenen.